100% flexibilitet
100% flexibilitet

Vakuumformning

Utvecklingen inom de flesta branscher går mot allt mer kundanpassade produkter, vilket ställer nya krav på tillverkningsmetodernas flexibilitet. Vakuumformning är en snabb, anpassningsbar och kostnadseffektiv metod för tillverkning av plastprodukter.

Kostnaden för att tillverka formverktygen är låg. Det är också jämförelsevis enkelt att göra justeringar på befintliga verktyg, eftersom dessa vanligen är gjorda av aluminium som kan slipas och svetsas.

PlastFormning är specialiserad på att tillverka produkter med hjälp av vakuumformning. Vi delar gärna med oss av vår mångåriga erfarenhet och berättar om för- och nackdelar med olika tillverkningsmetoder. Kontakta oss!

Tillverkningsmetod

Metoden baseras på det faktum att termoplaster och termoelaster mjuknar och blir formbara vid uppvärmning. Med hjälp av vakuum sugs den uppvärmda plasten mot ett specialgjort verktyg, och produkten formas efter verktygets struktur. Efter avkylning bibehåller plasten den önskade formen. PlastFormning har varit verksamt och våra medarbetare har följt teknikutvecklingen inom vakuumformning sedan slutet av 1960-talet. Våra kunder kan tryggt förlita sig på att vi behärskar hantverket och samtliga moment i tillverkningsprocessen till fulländning.

Efterbearbetning

När den formade plasten har kylts av är den klar för efterbearbetning. Liksom vakuumformning är efterbearbetning ett precisionsarbete som kräver yrkeskunnande och noggrannhet. PlastFormning använder en rad olika tekniker för den mekaniska bearbetningen, t ex laserskärning, varmbockning, 5-axlig CNC-fräsning, ultraljudssvetsning, limning och nitning.

Här finns vi

Plastformning Stockholm AB

Fågelsångsvägen 7b
186 42 Vallentuna

Telefon

Telefon: 08 - 630 05 60
Fax: 08 - 630 05 70

Email

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.